מדריכים

כיצד מגדירים מחיקה אוטומטית של היסטוריית הגלישה והמיקומים בגוגל

גוגל אוספת וזוכרת מידע על הפעליות שלכם ברשת, כולל היסטוריית החיפושים, האתרים בהם גלשתם והיסטוריית המיקומים. לנרשמים החדשים גוגל מוחקת אוטומטית את היסטוריית הגלישה והמיקומים לאחר 18 חודשים אבל למשתמשים קיימים היא תשמור את היסטוריית הגלישה שלכם ללא הגבלת זמן.

כמשתמש קיים, כדי לגרום לגוגל למחוק את הנתונים שלכם לאחר 3 או 18 חודשים תצטרכו להיכנס לדף הגדרות הפעילות ולשנות אפשרות זו. ניתן להגדיר מחיקה אוטומטית או להפסיק לחלוטין את איסוף הפעילות ברשת.

כדי למצוא אפשרויות אלה, כנסו לדף הגדרות הפעילות בקישור הבא. לחצו על האפשרות "מחיקה אוטומטית" תחת פעילות באינטרנט ובאפליקציות.

בחרו מתי אתם רוצים שגוגל תמחק את המידע שהיא אספה על הפעילות שלכם ברשת – אחרי 3 או 18 חודשים. לחצו על "הבא" ואז אשרו את הבחירה שלכם.

שימו לב: גוגל משתמש במידע הזה כדי להתאים אישית את חווית השימוש בשירותים שלה. מחיקה של המידע תגרום לחווית השימוש שלכם בגוגל להיות פחות "אישית".

בהמשך דף 'הפעילות שלי' ניתן להפעיל הגדרה זו על עוד שירותים של גוגל, כולל היסטוריית מיקומים והיסטוריית השימוש ב-YouTube.

ניתן להשבית לחלוטין את איסוף היסטוריית הפעילות על ידי לחיצה על הכפתור משמאל לסוג הנתונים. אם הכפתור בצבע כחול אז איסוף הנתונים מופעל. אם הוא אפור אז הוא מושבת.

תגיות

יאיר צרפתי

מייסד האתר והעורך הראשי.
0 0 vote
Article Rating
הירשם
הודע על
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Close